You earn 550
from 550,00 € Per Person ρωτήστε μας για τη τιμή
Περιγραφή Πακέτου


1ή Μέρα

Άφιξη στη ΜΙΚΡΗ ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ & τακτοποίηση στο δωμάτιο, χαλάρωση στο χώρο του LOBBY, με καφέ, ποτό, φαγητό & εναλλακτική στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου με χαλαρωτικό μασάζ, σάουνα, περιποίηση. Προτείνεται και περίπατος στον γραφικό ορεινό οικισμό.


2ή Μέρα

Επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία, πατέρα των θεών και των ανθρώπων. Ένα μέρος γεμάτο ομορφιά και ιστορία.

Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας. Αντίστοιχες γιορτές ήταν τα Πύθια που διοργανώνονταν προς τιμήν του Απόλλωνος στους Δελφούς, τα Ίσθμια προς τιμήν του Ποσειδώνος στον Ισθμό της Κορίνθου και τα Νέμεα, επίσης προς τιμήν του Διός στο ιερό του στη Νεμέα.

Στην Ολυμπία, εντός του μεγαλοπρεπούς ναού του θεού, βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, έργο του Φειδία, το οποίο ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.

Η αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων τοποθετείται στο 776 π.Χ. και τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια. Την Ελληνιστική περίοδο ανεγέρθηκαν αρκετά οικοδομήματα, κυρίως κοσμικού χαρακτήρα, όπως το Γυμνάσιο και η Παλαίστρα, και στα ρωμαϊκά χρόνια έγιναν μετασκευές στα ήδη υπάρχοντα. Οικοδομήθηκαν επίσης θέρμες, πολυτελείς κατοικίες και το υδραγωγείο.

Μέρη που θα επισκεφθείτε:

 • Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
 • Γυμνάσια Αρχαίας Ολυμπίας
 • Στάδιο
 • Ναός της Ήρας
 • Φιλιππείον
 • Ηραίον

Στα πλαίσια της διαδρομής αυτής και εφ’όσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα υπάρχει η δυνατότητα μπάνιου για όσους το επιθυμούν με στάση στην γραφική παραλία. Στην παραλία υπάρχουν και πολλές επιλογές με καταστήματα εστίασης και αναψυχής για όσους δεν επιθυμούν κολύμβηση.


3ή Μέρα

Επίσκεψη στο Χωριό Βλασία (Καταρράκτες, φυσικό κάλος, βόλτα με ποδήλατα, εμπειρίες από το πώς ζούν σε ένα γραφικό ορεινό χωριό της Αχαΐας οι κάτοικοι)


4ή Μέρα

Επίσκεψη στην Επίδαυρο και στο Κάστρο της Επιδαύρου

Η εκδρομή στην Επίδαυρο περιλαμβάνει μια πρώτη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου, όπου θα γίνει ένα μικρό διάλειμμα για να απολαύσουμε τη θέα στο σημείο όπου ο Σαρωνικός κόλπος ενώνεται με τον Κορινθιακό.

Περπατώντας στη γέφυρα του Ισθμού θα έχουμε τη δυνατότητα να τραβήξουμε υπέροχες φωτογραφίες και, αν είμαστε τυχεροί, θα πετύχουμε κάποιο πλοίο την ώρα που διασχίζει το πέρασμα αυτό.

Στη συνέχεια, θα φτάσουμε στην Επίδαυρο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη διαδρομή έως το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Το θέατρο χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και θεωρείτε κόσμημα αισθητικής και ακουστικής έως και σήμερα.

Η Επίδαυρος συγκαταλέγεται στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί το πολύ δημοφιλές Φεστιβάλ Επιδαύρου, στο οποίο οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύγχρονα θεατρικά έργα αλλά και αρχαία, κάποια από τα οποία γράφτηκαν πριν 2.500 χρόνια! Θα σκαρφαλώσουμε έως την 55η σειρά θέσεων για να απολαύσουμε την ακουστική αλλά και την εντυπωσιακή θέα του περιβάλλοντα χώρου.

Στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας την εκδρομή μας και πριν επιστρέψουμε στην Πάτρα, μπορούμε να απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου, με τις παραλιακές ταβέρνες και το γραφικό χωριό Λυγουριό, με τα μικρά εστιατόρια.

Στα πλαίσια της διαδρομής αυτής και εφ’όσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα υπάρχει η δυνατότητα μπάνιου για όσους το επιθυμούν με στάση στην γραφική παραλία. Όπου υπάρχουν και πολλές επιλογές με καταστήματα εστίασης και αναψυχής για όσους δεν επιθυμούν κολύμβηση.


5ή Μέρα

Μια εκδρομή στα Καλάβρυτα είναι ιδανική για αυτούς που επιθυμούν έναν προορισμό με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον σε απόσταση μόλις 20χλμ από το ξενοδοχείο.

Πρόκειται για ένα μέρος σημαντικής ιστορικής σημασίας , ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό ψυχαγωγικό προορισμό κυρίως λόγω του χιονοδρομικού κέντρου και της μοναδικής ομορφιάς σιδηροδρομικής διαδρομής που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα.

Πρώτη στάση, η μονή της Αγίας Λαύρας, που ιδρύθηκε το 10ο αιώνα από έναν ερημίτη. Κάηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1585 και το 1827 και από τους Γερμανούς το 1943. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Οθωμανών με την ύψωση του Λαβάρου, που φυλάσσεται ακόμα εδώ και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Λιμνών, ένα από τα ωραιότερα λιμναία σπήλαια της Ελλάδος.

Συνεχίζουμε για τη πόλη των Καλαβρύτων με εκπληκτική φυσική ομορφιά, που θεωρείται τόπος σταθμός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε το μνημείο και το μουσείο του ολοκαυτώματος, το ρολόι του Μητροπολιτικού Ναού στο κέντρο της πλατείας, το οποίο είναι σταματημένο την ώρα που έγινε η εκτέλεση των ανδρών της πόλης, καθώς και το Παλάτι της Παλαιολογίνας, το οποίο πιθανολογείται πως κτίστηκε από το Θωμά Παλαιολόγο.

Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και στην πόλη και ψώνια στα τοπικά μαγαζιά της περιοχής

Θα κατηφορίσουμε στη συνέχεια προς το Μέγα Σπήλαιο που βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς και σε ύψος 924 μέτρων. Χτίστηκε το 362 από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς, Συμεών και Θεόδωρο οι οποίοι είδαν ξεχωριστά ο καθένας μια οπτασία με την εντολή να μεταβούν στην Αχαΐα και να βρουν την ιερή εικόνα της Παναγίας από μαστίχα και κερί, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Οι τοίχοι της εκκλησίας στο μοναστήρι καλύπτονται με νωπογραφίες από το 1653. Επίσης εκεί φυλάσσονται και χειρόγραφα Ευαγγέλια και άμφια.


6ή Μέρα

Επίσκεψη στην Πάτρα και ξενάγηση στα αξιοθέατα της Πρωτεύουσας της Πελοποννήσου. Ευκαιρία για ψώνια στα καταπληκτικά μαγαζιά της πόλης. Η ημέρα έχει συνδυαστεί με γεύμα και δείπνο στη «Μικρή Αρχόντισσα» που θα είναι ταυτόχρονα μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία βασισμένη σε καταπληκτικά εδέσματα της περιοχής. Το δείπνο θα συνοδεύεται με ζωντανή ελληνική μουσική.


7ή Μέρα

Αναχώρηση

προδιαγραφές πακέτου

Παροχές πακέτου

 • Μεταφορά από χώρο άφιξης (αερολιμένας ΑΘΗΝΩΝ ή Αράξου) ή από άλλο εξ αρχής προσδιορισμένο σημείο σε Αθήνα η Πάτρα.
 • Μεταφορά από το ξενοδοχείο στους τόπου ξενάγησης, όπου χρειάζεται, κατά τη διάρκεια του επταημέρου
 • Πλήρης σίτιση(Πρωινό - μεσημεριανό - βραδινό)
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Κόστη εστίασης εκτός ξενοδοχείου «Μικρή Αρχόντισσα»
 • Εισιτήρια Αρχαιολογικών Χώρων και ξενάγησης εντός αυτών

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

- Οι Δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν όλο το χρόνο. Διαφοροποιούνται μερικώς ανάλογα της χειμερινής ή καλοκαιρινής περιόδου με αντίστοιχες επιλογές. Έτσι σε περίπτωση κάποιοι ταξιδιώτες θέλουν να αφιερώσουν και μερικές μέρες για ξεκούραση μόνο στην παραλία θα υπάρχει δυνατότητα και αυτής της επιλογής.

- Η εκδρομή απευθύνεται σε γκρουπ ταξιδιωτών 20 ατόμων το ελάχιστο. Η συγκρότηση των γκρουπ γίνεται είτε απευθείας από τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες με σχετική συλλογική αίτησή τους στο Holidayemotions είτε από το Holidayemotions που συγκεντρώνει τα αιτήματα μεμονωμένων ταξιδιωτών.

- Υψηλή περίοδος Αερολιμένου Άραξου:
Απρίλιος / Μάιος / Ιούνιος / Ιούλιος/ Αύγουστος / Σεπτέμβριος / Οκτώβριος

Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις Patras
Άλλα διαθέσιμα πακέτα από

hotels in Patras
δραστηριότητες κοντά
HE selections
BETA
Please hold...
Select payment gateway
* cards of all banks are accepted